Stichting Wielewaal

Vier deze zomer vakantie met een grote glimlach

Ben jij op zoek naar een onvergetelijke vakantie én naar het allerleukste vrijwilligerswerk?Dan is Stichting Wielewaal op zoek naar jou!

Buiten de lijntjes denken
Bij Wielewaal vieren kinderen en jongeren met een beperking vakantie. Kinderen komen losse dagen spelen, jongeren gaan een hele week mee op reis. Als vrijwilliger doe je samen met de deelnemers allerlei leuke activiteiten. Je begeleidt hen en helpt – waar nodig – met eten, drinken en verzorging. Spannend? Zeker! Maar je werkt altijd samen met ervaren vrijwilligers, die je op weg willen helpen.

Wielewaalvrijwilligers zijn specialisten in buiten de lijntjes denken en gaan door waar anderen stoppen. Ze zorgen dat het altijd nog nét even leuker en gekker kan. Dat maakt het voor jou én voor de deelnemers een onvergetelijke ervaring.

Een lach van oor tot oor
Corien (23): “Mijn eerste vakantie was met een groep deelnemers met een lichamelijke beperking. Wauw, wat een Wielewaal1ervaring! We hebben vakantie gevierd, zoals jij en ik die normaal ook zouden vieren. We hebben gelachen, heel veel plezier gemaakt, kunst en cultuur gesnoven, lekker gegeten en gedronken en vooral genoten. Hoe gaaf is het om deelnemers te zien met een lach van oor tot oor? Om ze dat beetje extra aandacht te geven, waar normaal lang niet altijd tijd voor is? Om vakantie te vieren op de manier hoe zij dat willen?

Eenmaal weer thuis voelde ik me moe, maar voldaan. Ik miste de gezelligheid, de aandacht, de humor, het groepsgevoel. Die geweldige glimlach op de gezichten van de deelnemers… Later werd mij verteld over een Wielewaal-kater. En óf ik die had gehad. Sinds die eerste reis zijn we 2,5 jaar, bijna 10 vakanties en heel veel mooie, warme herinneringen en blije gezichten verder. Op naar de volgende!”

Tafelvoetbal met hindernissenWielewaal2
Gijs (22) over een kinderthemaweek (vakantiedagopvang): “Als vrijwilliger help je de kinderen bij veel dingen, maar ze willen ook graag zelf proberen. Dat kan bij Wielewaal. Wat een waardering krijg je voor hen als je ziet wat ze doen en willen leren. Zelf proberen tafel te dekken, brood te smeren, te eten… Maar de meeste waardering heb ik voor het tafelvoetbal. Hoe moeilijk het ook is, toch wilde Daan dat telkens weer spelen. Wat heb ik genoten van de energie die het hem geeft als hij scoort!

De simpelste activiteiten kunnen voor de kinderen al heel fijn zijn. Samen bouwen, een kralenplank maken, een leuk spel doen of lekker buiten rondjes rijden in de rolstoel. De aandacht die ze daarbij krijgen is prettig en geeft de kinderen – maar zeker ook de vrijwilliger – een goed gevoel.”

Wielewaal zoekt jou!
Ook jij kunt ervaren hoe leuk het is om te helpen op vakantie of een kinderthemaweek. Probeer het eens en word net zo enthousiast als Corien en Gijs. Minimumleeftijd is 17 jaar, een speciale opleiding is niet nodig. Lees op www.wielewaal.nl/vrijwilligers wat jij kunt betek

×