Ruimbaan

Ruimbaan, werkt sinds 1991
In 1991 is Ruimbaan opgericht door Marieke Kreuzen en in 1992 is het uitzendbureau gestart aan de Lange Tiendeweg 92 te Gouda. Na jaren bij andere organisaties te hebben gewerkt, was het een logische stap zelfstandig te worden en een eigen bureau te beginnen. Al snel was het heel druk en tot op de dag van vandaag is Ruimbaan in Gouda een begrip. Sindsdien zijn er vestigingen geopend in Rotterdam Alexandrium, Alphen aan den Rijn en Rotterdam Centrum. In 25 jaar is er heel veel veranderd in de uitzendbranche, zo ook bij Ruimbaan. Zo stond vroeger het filiaal blauw van de rook, nu is dat ondenkbaar. Er was geen mobiele telefoon, geen internet. We moesten het doen met een kaartenbak met gegevens van werkzoekenden en bedrijven. We waren met 2,5 fte’s ontzettend druk. Wel is het persoonlijk contact gebleven. En dat blijft het leukste onderdeel van ons werk!

Waar wij voor staan
Inmiddels werken 13 intercedentes bij Ruimbaan. Dagelijks zetten zij enkele honderden uitzendkrachten aan het werk. Ze zijn goed opgeleid en hebben jarenlange ervaring. MVO is een begrip binnen onze organisatie. Dat vindt je terug in de manier hoe wij met elkaar omgaan en hoe wij naar buiten treden. Ook al zitten we midden in het digitale tijdperk, persoonlijk contact is voor ons het allerbelangrijkste. Uitzendwerk blijft immers mensenwerk. We kennen onze uitzendkrachten en onze klanten. We zijn creatief in het bedenken van oplossingen voor werkprocessen binnen organisaties. Waar nodig leiden wij onze mensen op. 25 jaar geleden stond er een artikel in de krant met als hoofdlijn: Ruimbaan flexibel uitzendbureau. Dat zijn wij nog steeds.

Ruimbaan Rotterdam Centrum
Sinds juni 2015 is de vierde vestiging van Ruimbaan geopend aan de Groenendaal, in het centrum van Rotterdam. Omdat Rotterdam vele studenten kent, probeert Ruimbaan zich vooral te richten op flexibele studentenbanen. Zeker nu de regels zijn veranderd betreft de studiefinanciering, zijn veel studenten op zoek naar een bijbaan. Zij zijn bij Ruimbaan hiervoor aan het goede adres. Daarnaast richt dit filiaal zich vooral op HBO+ banen. Uiteraard staat bij Brigitte en Joeska de deur open in het pand aan de Groenendaal 251 voor meer informatie of een bak koffie.