Interstedelijke Criminologie Dag

Woensdag 21 november 2018 zal de jaarlijkse Interstedelijke Criminologie Dag plaatsvinden op de Universiteit van Leiden. De ICD is een congresdag voor studenten over een actueel criminologisch onderwerp. Het thema dit jaar is: “Uit detentie: wat nu?”. Een thema wat al meerdere jaren speelt in de samenleving. Criminelen worden regelmatig opgesloten, maar wat gebeurt er met hen wanneer zij weer vrijkomen? Wie biedt hen hulp bij de wederopbouw van hun leven en waar kunnen ex-gedetineerden terecht om te voorkomen dat ze weer de fout in gaan? Op deze dag zullen verschillende workshops gehouden worden vanuit het (criminologische) werkveld om antwoord te geven op onder andere deze vragen.

De ICD is toegankelijk voor alle criminologiestudenten uit Rotterdam, Leiden en Amsterdam en wordt in samenwerking georganiseerd door de studieverenigingen van deze steden.

Zet de datum dus alvast in je agenda en kijk op www.icdag.nl of op de Facebookpagina voor meer informatie over de workshops, updates van het programma en om je uiteraard in te schrijven. Hopelijk zijn jullie geënthousiasmeerd en zien we jullie allen in november!