Verslag Eerstejaarsweekend

Op vrijdag 7 september zijn we met een groep eerstejaars afgereisd naar de boerderij in Bodegraven. Na een klein beetje vertraging met de trein en een spannende, smalle tocht met de bus kon het Eerstejaarsweekend beginnen!

 
Een kennismakingsweekend kan natuurlijk niet beginnen zonder een aantal, in het begin nog wat ongemakkelijke, kennismakingsspellen. Binnen een uur hadden we de meeste namen van elkaar al onthouden! Vervolgens werden de teams bekendgemaakt waarin de eerstejaars gaan strijden om de titel ‘winnaar Eerstejaarsweekend 2018’. Binnen de teams mocht iedereen in één minuut een pitch geven over zichzelf, wat vervolgens op hun witte t-shirts werd geschreven die later op de avond goed van pas kwam bij ‘de ontvoering’. De tijd vloog voorbij en na de kennismakingsspellen is een deel van de commissie gaan koken en hadden de eerstejaars wat vrije tijd in het zonnetje! Na het eten en de corveediensten van de teams was het tijd voor het traditionele avondspel van ons Eerstejaarsweekend waar iedereen zijn kwaliteiten heeft kunnen laten zien. Daarna zijn we nog het terrein op gegaan waar de teams zo snel mogelijk verschillende lichtsignalen van zogenaamde ‘havens’ moesten vinden. Tot slot was het tijd voor ontspanning en hebben we binnen kaartspellen gedaan en gekletst onder het genot van een hapje, een drankje en goede muziek.

 
Zaterdagochtend waren we vroeg uit de veren voor het ontbijt om ons vervolgens in sportieve kleding op het grasveld te verzamelen waar de commissie een sport- en spelparcours had uitgezet. Het was een sportieve ochtend waar teamwork erg belangrijk was voor het winnen van de spellen. Iedereen heeft zich heel enthousiast ingezet! Na dit ochtendprogramma heeft iedereen zich kunnen omkleden om zich voor te bereiden voor de criminologisch relevante sprekers van die middag. Allereest kwam een Officier van Justitie vertellen over de praktijk van haar dagelijkse werk en uitzonderlijke casussen. De eerstejaars hebben geboeid geluisterd en goede vragen gesteld! Vervolgens is een oud lid van de Crips uit Den Haag in gesprek gegaan met de eerstejaars en heeft daarbij zijn verhaal aan ons verteld. Beide sprekers waren ontzettend interessant omdat ze beiden twee verschillende perspectieven boden over criminaliteit. Na deze indrukwekkende middag was ruimte voor wat ontspanning en de gelegenheid om na te praten over de verhalen van de sprekers. Ondertussen werd de frituur aangezet en werd ‘snackbar CIA’ geopend. Na het eten kregen de eerstejaars de tijd om zich klaar te maken voor het themafeest ‘Maffia’. Alvorens het feest hebben we een beerpongtoernooi georganiseerd, waardoor iedereen al op de dansvloer was en in de stemming kwam. Toen was het tijd voor de prijsuitreikingen: de winnaars van het beerpongtoernooi, de beste outfit en de ‘winnaar Eerstejaarsweekend 2018’. Namens de commissie feliciteren we het team ‘The Godfathers’ met hun eeuwige titel ‘winnaar Eerstejaarsweekend 2018’. Tot slot was het tijd voor het feest wat we gezamenlijk hebben afgetrapt met een CIA-blauw drankje. Het feest was erg gezellig en iedereen zag er super maffiosi uit!

 
Op zondagochtend hebben we voor de laatste keer samen ontbeten en heeft iedereen ontzettend goed geholpen met de schoonmaak! Iets eerder dan verwacht werd de groep opgehaald door de Excelsior bus, waardoor er nog genoeg tijd was voor de voorbereiding van het onderwijs op maandag.

 
De Eerstejaarsweekendcommissie wordt bedankt voor al haar inzet en organisatie van het gehele weekend! Tot slot wil ik namens de Eerstejaarsweekendcommissie en het nieuwe bestuur alle eerstejaars bedanken voor hun enthousiasme en gezelligheid. Wij wensen jullie het beste toe, zowel op de studie als natuurlijk bij de studievereniging!

 
Liefs,

 
Milou Andriessen