Common Study Session Kent (23 t/m 25 april 2018)

Beste studenten,

De eerstvolgende Common Session van 2018 komt eraan! Dit is een uitgelezen kans om van gedachten te wisselen met masterstudenten of promovendi in de criminologie uit andere landen. Van 23 tot en met 25 april 2018 zal dit internationale studentencongres plaatsvinden in Kent, Canterbury (University of Kent). Het thema is: “Boundaries”. Je kunt hier je scriptie of een werkstuk presenteren of je kunt gewoon luisteren naar de presentaties van andere studenten, promovendi en docenten.

Updates van het programma zullen onder meer op de CSP-website worden geplaatst: https://commonstudyprogramme.wordpress.com/.

Alle deelnemers zullen een internationaal certificaat van het Common Study Programme on Criminal Justice and Critical Criminology als bewijs van deelname krijgen. Wie tenminste twee common sessions heeft bezocht en één keer een paper heeft gepresenteerd kan dit als keuzevak inzetten (voor 5 ECTS – zie vakomschrijving RB43 in de studiegids). Reis en verblijf moet je in principe zelf regelen, maar we komen wel meerdere malen in Rotterdam bij elkaar om testpresentaties van de Rotterdamse papers te houden, wat logistieke zaken af te spreken en om een subsidie aan te vragen, om de reis- en verblijfkosten wat te drukken. Het definitieve subsidiebedrag is op dit moment niet bekend, maar de ervaring leert dat dit een leuke bijdrage is.

Het Common Study Programme on Criminal Justice and Critical Criminology bestaat aan de EUR al sinds 1984 en vanaf die tijd wordt er twee keer per jaar een internationale bijeenkomst, een common session gehouden, waar studenten telkens in een andere stad en aan de hand van een wisselend thema een paper kunnen presenteren en hierover discussiëren met medecriminologen. Ook worden er lezingen gegeven door hoogleraren van de verschillende universiteiten over het desbetreffende thema. Op dit moment zijn er twaalf universiteiten aangesloten, namelijk: ELTE (Boedapest), Erasmus Universiteit Rotterdam, Democritus University of Thrace (Griekenland), University of Peloponnese (Griekenland), Middlesex University (Londen), City University of New York, University of Porto, University of Bologna, University of Hamburg, Universiteit Gent, Universiteit Utrecht en University of Kent.

Wil je ook mee? Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Laura Heijnen (heijnen@law.eur.nl). Vermeld hierbij je naam, studentnummer, studiejaar, of je zou willen presenteren en voor de hoeveelste keer je al deelneemt aan de Common Study Sessions. De uiterlijke inschrijfdatum is nog onbekend, maar in verband met de voorbereiding en de subsidieaanvraag willen we graag zo spoedig mogelijk weten wie er mee gaat!