Het eerstejaarsweekend 2017: beerpong, weervolven en interessante sprekers!

De eerstejaarsweekendcommissie heeft dit jaar wederom een fantastisch kennismakingsweekend voor de nieuwe lichting criminologiestudenten georganiseerd! Op vrijdag 15 september was het zo ver en ging het eerstejaarsweekend van start. We verbleven bij de inmiddels vertrouwde accommodatie ‘de Hollandse Boerderij’ in Bodegraven. Na wat vertraging met de trein en een auto stampvol boodschappen, is het weekend goed afgetrapt met verschillende kennismakingsspellen. Zo hebben de studenten elkaar al wat beter leren kennen omdat het ijs snel gebroken was. Een goed smakend avondmaal bereidde de studenten voor op het traditionele eerstejaarsweekend-avondspel: doet-ie-het of doet-ie-het-niet, waar de studenten werden uitgedaagd met verschillende opdrachten. We hebben flink gelachen en hebben elkaars diverse vaardigheden op interessante wijze leren kennen. Na afloop was er tot in de vroege uurtjes nog meer tijd voor gezelligheid!

EJW2017Zaterdagochtend gingen we weer vroeg uit de veren. Op deze regenachtige ochtend hebben we binnen heil gezocht en met elkaar ontbeten. Daar werden de eerste vragen over de identiteit van de sprekers al gesteld. De studenten moesten nog een paar uur in spanning wachten, omdat het eerst tijd was voor het ochtendprogramma. Helaas was het te slecht weer, waardoor het sportprogramma (wat buiten zou plaatsvinden) werd afgelast. Toch was er geen tijd om te treuren, want de commissie had een leuk alternatief spel in petto: De weerwolven van Wakkerdam!

Na de lunch was het moment dan eindelijk daar en kwamen er drie criminologisch-relevante sprekers hun verhaal doen. Twee ex-gedetineerden vertelden over hun verleden, hun criminele levensloop, de sancties die zij kregen en de manier waarop zij bezig waren met resocialiseren na hun straf. De eerstejaarsstudenten stelden ontzettend veel interessante inhoudelijke vragen, echte criminologen in spé! Tot slot sprak docente Manon Kleijn, die werkzaam is aan de EUR, over haar levensloop en haar tijd als criminologiestudent. Ook vertelde ze over haar onderzoek bij het project Sweetie naar virtuele kinderpornografie. Na de interessante verhalen van de sprekers konden de deelnemers de benen even strekken en werd de keuken door de commissie omgebouwd tot ‘snackbar CIA’. De frikadellen en kroketten vlogen de pan uit! Een groot deel van het XVIe bestuur was aanwezig tijdens het weekend en voor hen was dit het perfecte moment om de eerstejaars beter te leren kennen. Zo konden ze ook alle vragen beantwoorden omtrent het actief lid zijn bij CIA en welke commissies er allemaal zijn. Na het eten heeft de commissie de accommodatie omgebouwd voor het enige echte CIA-beerpongtoernooi, waaraan iedereen enthousiast meedeed. Een uurtje later barstte het feest echt los en hebben we er een mooie avond van gemaakt! Zondag restte het ons alleen nog om de accommodatie spik en span achter te laten. Daarna keerde iedereen moe maar voldaan weer huiswaarts.

De eerstejaarsweekendcommissie en het XVIe bestuur willen iedereen bedanken voor het leuke weekend!