Alles wat je moet weten als eerstejaars criminologiestudent!

Beste aankomende criminologie student,

Allereerst van harte gefeliciteerd! Je bent ingeloot voor de leukste studie aan de leukste universiteit van Nederland! Wij hopen dat je de aankomende studiejaren met veel plezier zal volgen. Daarnaast willen wij je middels deze brief meer informatie geven over de studievereniging van de studie criminologie, de studievereniging Criminologie In Actie, ook wel CIA. Een studievereniging is om te beginnen geen studentenvereniging: Eerstejaars zijn geen sjaarzen, er is geen sprake van ontgroeningen en er zijn geen wekelijkse verplichte borrelavonden. De studievereniging is dus een leuke, ongedwongen toevoeging aan je studie- en studententijd!

Let op! Voordat je verder leest over de studievereniging Criminologie In Actie, willen we je er op wijzen dat je je inschrijving voor de studie criminologie aan de universiteit voor 31 augustus moet afronden! Doe je dit niet, dan kan je helaas niet beginnen aan de studie én kan je ook geen gebruik maken van de leuke extra’s die de studievereniging Criminologie In Actie te bieden heeft. Dit wil je natuurlijk niet! Check dus op tijd Studielink of je je inschrijving al hebt afgerond, zodat je in september een frisse start kan maken aan de universiteit!

Studievereniging Criminologie in Actie

De studievereniging Criminologie In Actie zorgt voor meer verdieping van de studie criminologie aan de Erasmus Universiteit, door onder andere studie-gerelateerde activiteiten te organiseren. Hierbij kan gedacht worden aan een bezoek aan de rechtbank, aan de douane van de Rotterdamse haven of Schiphol, een bezoek aan een gevangenis of lezingen van een ex-gedetineerde, oud-criminologie studenten die vertellen over hun baan, een gevangenisbewaarder of denk aan een middag vechten tegen de ME. Naast de studie-gerelateerde activiteiten biedt Criminologie In Actie ook veel gezellige activiteiten waarbij je medestudenten uit de verschillende jaarlagen beter leert kennen, zoals: Het jaarlijkse openingsfeest, het nieuwjaarsgala, maandelijkse borrels of activiteiten zoals lasergamen, paintballen en bowlen. Ook organiseert CIA elk jaar een fantastische studiereis waarin zowel studie-gerelateerde activiteiten als gezellige activiteiten aan bod komen. Voorgaande jaren heeft CIA onder andere Stockholm, Athene, Lissabon en Vilnius bezocht.

Eurekaweek

Voor het studiejaar begint kan je ook al meedoen met de Eurekaweek, dit is de introductieweek voor nieuwe studenten aan de Erasmus Universiteit. Deze week vindt plaats van 21 t/m 24 augustus en is de kans om Rotterdam, de Erasmus Universiteit en je nieuwe medestudenten te leren kennen. Doordat je wordt ingedeeld in een groepje met alleen maar criminologie studenten, kan je zelfs al vrienden opdoen voor het leven! Je kan hier meer informatie vinden over de eurekaweek.

Eerstejaarsweekend 

Twijfel je nog over een lidmaatschap bij de studievereniging Criminologie In Actie? Ga dan mee met het Eerstejaarsweekend op 15, 16 en 17 september 2017! Om mee te gaan met het eerstejaarsweekend is het niet nodig om (al) lid te zijn van CIA, maar het weekend is wel een uitgelezen kans om jouw mede-eerstejaars en de studievereniging te leren kennen! Tijdens dit weekend slapen wij in een accommodatie in Bodegraven. Wij zullen op 15 september met de trein afreizen naar Bodegraven, en de 17e weer terug gaan naar Rotterdam. Het dagprogramma bestaat uit allemaal activiteiten waar je je studiegenoten goed leert kennen. Daarnaast maak je ook kennis met de studie criminologie doordat er een aantal sprekers zijn uitgenodigd, die iets vertellen over hun ervaringen met criminaliteit. Elke dag wordt afgesloten met een leuk avondprogramma, waarbij er voor de liefhebbers onder andere een beerpongtoernooi wordt georganiseerd. Het bedrag voor het gehele weekend inclusief verblijf en eten is slechts 50 euro per persoon! Je kan je hier inschrijven voor het weekend! Wees er snel bij, want vol=vol!

Word lid! 

Wanneer je lid wordt van de studievereniging Criminologie In Actie krijg je naast de mogelijkheid om mee te gaan naar alle leuke borrels, feesten, de studiereis en de studie-gerelateerde activiteiten, ook korting op al je studieboeken én krijg je twee keer per jaar het CIA magazine op de deurmat. Dit allemaal voor slechts 18 euro per jaar! Ook ben je meteen lid van de studievereniging van rechtsgeleerdheid, de Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam (JFR) en kan je dus ook mee gaan met de door hun georganiseerde activiteiten. Schrijf je nu in als lid van Criminologie In Actie.

Boekenverkoop

In samenwerking met Studystore biedt Criminologie in Actie namelijk voor alle leden van CIA mooie kortingen op de studieboeken. Als lid van CIA kan je dus elk blok je studieboeken met korting bestellen. Word dus alvast lid voordat het eerste blok begint, zodat je je boeken voor blok 1.1 met korting kan bestellen! De boekverkoop is hier te vinden.

Wil je nog meer te weten komen over CIA, kijk dan gerust nog rond op onze site. Heb je nog vragen over komend studiejaar? Dan kun je altijd mailen naar info@svcia.nl.

Wij willen je nog een heerlijke vakantie toewensen en hopelijk tot snel!