Vacature Kantelbuurten IJsselmonde/Delfshaven

De 28-jarige Jane is een alleenstaande moeder van drie kinderen. Al jaren lang loopt Jane achter de feiten aan. Samen met haar ex-partner heeft ze er op los geleefd. Nu is hij bij haar weggegaan en zit Jane zonder inkomen. Ze is bang dat zij en haar drie kinderen op straat komen te staan. Door alle stress lukt het haar niet om structuur aan te brengen in haar leven. Ze leeft in de waan van de dag. Toekomstdoelen heeft Jane al jaren niet meer gemaakt. Brieven blijven ongeopend, de koelkast is leeg en Jane heeft het idee geen goede moeder meer te zijn.

Ben jij…….?

de aanstormend professional die het een uitdaging lijkt om met deze moeder en haar kinderen aan de slag te gaan? Ben jij degene die Jane gaat ondersteunen, de coach die Jane motiveert en kan jij Jane leren om weer regie over haar leven te krijgen?
Ben jij in staat om binnen complexe situaties je hoofd koel te houden, houd je van een uitdaging en vind je het leuk om met creatieve oplossingen te komen? Kan je goed samenwerken met collega’s en professionals van andere organisaties en ben je niet bang om fouten te maken? Dan is Bureau Frontlijn misschien wel op zoek naar jou!

Wie zijn wij…..?

Het project Kantelwijken vindt plaats in de wijken van IJsselmonde en Delfshaven. De wijkgerichte aanpak heeft als doel om problemen van bewoners in een vroegtijdig stadium in beeld te krijgen. We kunnen niet langer achter ons bureau blijven afwachten totdat de bewoners om hulp vragen. We bevinden ons in de haarvaten van de wijk. Door slimme samenwerkingsverbanden gaan wij opzoek naar mensen die de ondersteuning het hardst nodig hebben. Complexe schuldenproblematiek, diverse opvoedvragen en ‘door de wol geverfde’ zorgmijders. Het komt allemaal voorbij!

Typisch Frontlijn….

Al ruim 10 jaar zet Bureau Frontlijn zich in om de Rotterdammers, die zich in een moeilijke situatie bevinden, te coachen en te leren hoe zij weer zelf regie over hun leven kunnen krijgen.
Bureau Frontlijn heeft een prettige attitude ontwikkeld waarmee zij de bewoners aan zich kunnen binden. Vanuit een gelijkwaardige relatie en met het oog op groei kunnen medewerkers en studenten met de bewoners een traject uitstippelen.
Werken bij Bureau Frontlijn betekent doorgaan waar anderen stoppen, begrijpen dat gedragsverandering niet zonder slag of stoot plaatsvindt en werken vanuit het bewustzijn dat ontwikkeling beter wordt gestimuleerd vanuit een positieve benadering.

Kansen voor jou…

Een stage bij Bureau Frontlijn staat in het teken van zelfstandigheid in combinatie met deskundige begeleiding van de ervaren professionals binnen de organisatie. Wij geloven er in dat je leert doordat je zelf goed moet nadenken over te nemen stappen. Het team van professionals ((ortho)pedagogen, maatschappelijk werkers, sociaal juridisch dienstverleners) staan altijd voor je klaar om jou binnen de vaste structuren aan te sturen. Daarnaast vindt er regelmatig coaching on the job plaats, waardoor wij een realistisch beeld krijgen van hoe jij in de praktijk acteert, zodat wij jou kunnen voorzien van gerichte feedback. Samen met een medestudent ga jij op huisbezoek, met bewoners naar instanties en ga je aan de slag met alles wat daarbij komt kijken. Door de stage bij Bureau Frontlijn wordt je gedwongen om je eigen visie te ontwikkelen op het werk en je dagelijks te verbazen over hoe complex het werk binnen dit domein kan zijn.

Bureau Frontlijn is een jonge organisatie. Studenten worden behandeld als collega’s. Je bent onderdeel van ons team. Het enthousiasme, de wilskracht om te ontwikkelen en de prettige werksfeer zijn duidelijk aanwezig!

Speciaal voor studenten van de opleiding Criminologie van de Erasmus Universiteit Rotterdam bieden wij stage plekken aan voor de duur van 5 of 10 maanden, voor 3 of 4 dagen in de week. Ben jij geïnteresseerd in coaching en begeleiding en wil je jou academische kennis vanuit de praktijk verder ontwikkelen? Dan is deze stage ervaring misschien wel iets voor jou!

Zullen we snel afspreken? Overtuig ons maar met een mooie motivatiebrief en een strakke CV. Stuur deze naar: bureaufrontlijnmo@rotterdam.nl. We willen jou graag ontmoeten! Voor meer informatie neem contact op met de projectleiders Hidde Kielen 06 10 57 17 00 | hw.kielen@rotterdam.nl of Maaike de Pijper 06 83 34 06 97 | mm.depijper@rotterdam.nl