Crime scene feest, beerpongtoernooi en kennismakingspellen

In het weekend van 9 tot en met 11 september is wederom het eerstejaarsweekend georganiseerd voor een nieuwe lichting criminologie studenten. De insteek van dit weekend was dat de studenten elkaar beter zouden leren kennen, zodat zij niet alleen in de collegebanken hoeven plaats te nemen. Net als vorig jaar zijn we naar de Hollandse Boerderij geweest in Bodegraven. Dit is een mooie locatie met gastvrije mensen, die ons nu al voor het derde jaar op rij ontvangen.

Toen de studenten op vrijdagmiddag aankwamen op de accommodatie zijn we begonnen met een kennismakingsspel. Hierbij bleek het moeilijker dan gedacht om elkaars namen te onthouden, wat leidde tot grappige situaties. Hierna hebben de studenten wat tijd gehad om te studeren. Na het eerste avondmaal hebben we een spel gespeeld waarbij verschillende teams tegen elkaar streden. Het was hierbij de bedoeling dat de studenten bepaalde opdrachten moesten uitvoeren voor punten. Ook dit leidde tot grappige, maar soms ook gênante momenten. Na dit spel hebben we de stoelen opzij geschoven en hebben we er een gezellig feestje van gemaakt met onder andere een heuse limbodans-battle.whatsapp-image-2016-10-12-at-13-14-18

Op de vroege zaterdagmorgen, voor de een wat vroeger dan voor de ander, zijn we begonnen met een stevig ontbijtje. Dit hadden de studenten hard nodig als goede voorbereiding voor het sportparcours dat ze hierna zouden gaan afleggen. Zo moesten de studenten over een grote hindernisbaan klauteren, moesten ze tijgeren over de grond, en moesten ze een puzzel op het water oplossen. De teams hebben zich hard uitgesloofd en dit leidde soms tot wat schaafwonden en flink wat zweet met ook het warme weer op deze dag. Na de lunch hebben we de studenten met een serieuze blik naar criminologie laten kijken. Er kwam een spreker zijn verhaal doen over de valse beschuldigingen voor drugshandel die tegen hem zijn gedaan. De studenten hadden een boel vragen en waren erg nieuwsgierig. Na afloop beaamde de spreker dit ook. Na opnieuw wat studietijd en wederom een heerlijk diner hebben we de zaal omgetoverd tot een echte crime scene en hebben de studenten hun beste outfit uit de verkleeddoos getrokken. Iedereen zag er hartstikke goed uit! We zijn deze avond begonnen met een beerpong toernooi, waaraan bijna iedereen mee deed. Hierna zijn de tafels opzij gezet en is er flink gedanst op de muziek die voorbij kwam.

De zondagochtend stond in het teken van het opruimen van de accommodatie, waarna de studenten weer terug naar Rotterdam gingen. We kunnen wel zeggen dat het een zeer geslaagd weekend is geweest, waarbij de studenten super hebben meegewerkt om het weekend te laten slagen. We willen hen dan ook bedanken voor hun gezelligheid en betrokkenheid! Ook willen we de sectie bedanken voor het mede mogelijk maken van het weekend.

– De eerstejaarsweekendcommissie