Op vakantie deze zomer?

Ga jij als CIA lid op vakantie deze zomer? Dan is een goede reisverzekering natuurlijk handig. Maar waar dien je op te letten bij het kiezen van een verzekering?

Er zijn veel soorten reisverzekeringen die je kunt kiezen en verschillende modules die je kunt activeren bij je verzekering. De ene reis is natuurlijk de andere niet en als student moet je wel op de euro’s letten. Daarom is een goede keuze maken soms lastig.

In dit artikel vind je een aantal belangrijke tips en vind je ook een link naar een goede reisverzekeringvergelijker.

De beste reisverzekering voor studenten
Het is belangrijk om de reisverzekering te vinden die bij jouw situatie past. Jij bent wellicht van plan om een hele wereldreis te maken terwijl iemand anders naar de camping op Texel gaat. Dat vraagt voor beide situaties natuurlijk om een andere verzekering. Hieronder de 3 dingen waar je op dient te letten om de beste reisverzekering te vinden.

1) Reisgedrag
Bekijk je reisgedrag over het gehele jaar en in de toekomst. Ga jij nu naar Azië of De Verenigde Staten op vakantie? Dan is een reisverzekering met werelddekking absoluut nodig. Als je alleen in Europa blijft, dan is een werelddekking bij je verzekering vaak niet nodig. Controleer dus goed welke landen er worden gedekt binnen de normale verzekering. Vaak kan je geld besparen door alleen gebruik te maken van de basis verzekering. De extra modules zijn lang niet altijd nodig.

2) Bepaal je risico’s
Wanneer jij wat avontuurlijker bent ingesteld, dien je hier zeker rekening mee te houden bij het kiezen van een verzekering. Anders kom je bij ongelukken van een koude kermis thuis. Het doen aan winter- of watersport is niet standaard gedekt in de meeste reisverzekeringen. Ga jij dus surfen of doe je aan duiksport? Dan dien je daarvoor altijd een aparte module af te sluiten. Het kan ook zijn dat je op road trip gaat deze zomer. Het is natuurlijk verschrikkelijk voor je vakantie als je met autopech komt te staan. Voor hulp in het buitenland kan je een module pechhulp afsluiten.

3) Ga af op persoonlijke behoeftes
Verder is het belangrijk om zelf te bepalen hoe verzekerd jij op vakantie wilt gaan. Een verzekering geeft sommige een gevoel van veiligheid. Kijk echter altijd goed of je de modules en dure verzekeringen wel echt nodig hebt. Vaak dekken basisverzekeringen voor de meeste mensen voldoende. Een ander punt is om te letten op de spullen die je meeneemt. Iemand die veel duren spullen meeneemt op vakantie dient te kiezen voor een hogere dekking. Anders blijkt later dat de gestolen spiegelreflex camera en de kapotte Apple laptop maar voor een heel klein deel worden vergoed. Dat zou natuurlijk vervelend zijn. De goedkoopste reispolis geeft over het algemeen de laagste dekking voor de aangegeven zaken. Goedkoop kan dus soms duurkoop zijn.

Verschil kortlopende en doorlopende reisverzekering
Je kunt het meeste geld besparen door te kijken of een kortlopende reisverzekering voor jou een goede optie is. Goedkoop is echter niet altijd de juiste keuze. Wanneer jij maar één keer per jaar op vakantie gaat, is een kortlopende reisverzekering een betere optie. Dit gaat dan om een vakantie van 2 á 3 weken. Ga je vaker dan één keer op vakantie? Dan is het beter om te kiezen voor een doorlopende variant. Dit is namelijk vele malen goedkoper dan elke keer losse kortlopende verzekeringen.

Een ander voordeel van een doorlopende reisverzekering is dat je deze nooit kunt vergeten af te sluiten. Als je per ongeluk onverzekerd op reis gaat, dan is dat bij schade heel vervelend. Wanneer je vaak op reis gaat, zal de kans toenemen dat je een keer vergeet een kortlopende reispolis af te sluiten. Je kunt dan voor hele nare verrassingen komen te staan.

Bij beide soorten verzekeringen is het overigens belangrijk om te kijken naar het maximum aantal dagen dat je op reis mag zijn. Dit kan per verzekeraar nogal verschillen.

Online vergelijken
Om voor jouw de beste deal te vinden, is het essentieel om online reisverzekeringen te vergelijken. Doe is een search via Google en je vindt genoeg vergelijkers.

Een goede vergelijker kan je vinden bij Online Reisverzekering Afsluiten. Met deze tool kan je eenvoudig kortlopende en doorlopende reisverzekeringen vergelijken.

Fijne vakantie!